Pakora

pakora przepis
  • Data publikacji: 20.05.2021
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 100 g extra uniwersalnego koncentratu mąki n/białkowej PKU,
  • 100 g cebuli,
  • 100 g szpinaku,
  • 38 g oleju ryżowego,
  • 10 g wody,
  • 10 g czosnku,
  • 2 g kuminu,
  • 2 g kolendry,
  • 1 g chili,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania

Czosnek i chili drobno posiekać, cebulę pokroić w piórka. Szpinak i kolendrę dowolnie posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać koncentrat mąki, wodę i olej. Wyrobić gęste ciasto. Doprawi do smaku solą i pieprzem. Smażyć na małej ilości oleju ryżowego.

Wartości odżywcze

Pakora
wartości odżywcze w całości proponowanej porcji/sztuce
Energia (kcal) 761,96 152,39
Białko (g) 5,73 1,14
Fenyloalanina (mg) 309,82 61,96

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

PolecaMy

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.