Szparagi klasyczne

szparagi na obiad
  • Data publikacji: 20.05.2020
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • pęczek szparagów,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól i pieprz,
  • 3 plasterki cytryny.

Przygotowanie

Szparagi myjemy i odłupujemy zdrewniałą część. Smażymy na oliwie, odwracając raz na jakiś czas. Najlepiej do tego użyć patelni grillowej. Posypać solą i pieprzem tuż przed zdjęciem z ognia. Skropić sokiem z cytryny i zajadać! 

Wartość odżywcza

*do smaku
Szparagi klasyczne
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Szparagi
380
63,1
1,7
55,4
Oliwa z oliwek
20
Sól*
 
Pieprz*
 
Cytryna
30
Suma
 

Smacznego! 

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.