Zielona wiosenna sałatka

zielona wiosenna sałatka na obiad
  • Data publikacji: 15.04.2020
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • jedna gruszka,
  • awokado, 
  • garstka kiełków, 
  • świeży ogórek, 
  • sałata, 
  • rukola, 
  • jedno kiwi, 
  • jedna limonka, 
  • oliwa z oliwek, 
  • sól i pieprz. 

Sposób przygotowania

Do ulubionej miski wkładamy sałatę i rukolę. Gruszkę kroimy na paski grubości centymetra i układamy na sałacie. Awokado obieramy i kroimy w cieniutkie paski. Układamy na sałacie w kształt różyczki. Kiwi obieramy, kroimy na paski i wkładamy do miseczki. Ogórek kroimy za pomocą obieraczki na bardzo cienkie paseczki, które układamy jak makaron. Całość kropimy sokiem z limonki i oliwą z oliwek.

Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 

Wartość odżywcza

*do smaku
Zielona wiosenna sałatka
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Gruszka
130
81,1
1,1
48,9
Awokado
140
Kiełki rzodkiewki
15
Ogórek
120
Sałata
15
Rukola
20
Kiwi
75
Limonka
100
Oliwa z oliwek
10
sól*
 
pieprz*
 
Suma
625

Smacznego! 

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.