Grillowana dynia

grillowana dynia

Porcje: 1

Lista składników:

    • 1

      mała dynia

    • 2

      czerwone cebule

    • 2

      ząbki czosnku

    • 3

      łyżki oliwy z oliwek

    • 4

      gałązki świeżego tymianku

Sposób przygotowania:

Dynię kroimy na paski, jak na zdjęciu. Grillujemy na patelni grillowej razem z cząstkami cebuli. Na osobnej patelni podsmażamy czosnek na oliwie. Czosnkową oliwą polewamy dynią, dodajemy tymianek i pałaszujemy! 

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    94.7

  • białko

    Białko (g)
    1.4

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    55.3

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.