Deser z tapioki

deser PKU
  • Data publikacji: 29.07.2021
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 500 ml mleka roślinnego,
  • 2 łyżki miodu,
  • około 200 g tapioki,
  • truskawki.

Całość 82 mg phe - nam wyszły 3 porcje.

Sposób przygotowania

Tapiokę zalewamy około 200 ml mleka roślinnego, czekamy około 20 min. Następnie dodajemy miód i resztę mleka. Gotujemy do momentu, aż tapioka zrobi się przezroczysta. Czekamy, aż wystygnie, przekładamy do pucharków i dodajemy na wierzch owoce.

Przepis autorstwa Ewy - laureatki konkursu ,,Kolory na talerzu".

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.