Frytki z pietruszki

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Pietruszkę obrać i pokroić w słupki lub w talarki. Warzywo przenieść do miski, dodać oliwę z oliwek, sól oraz wybrane przyprawy. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki – to ważne, żeby wszystkie przyprawy rozłożyły się równomiernie. Pietruszkę przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 15 minut lub do uzyskania chrupkości. Czas pieczenia zależny będzie od grubości pokrojonych słupków/talarków.
Smacznego!
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 81,6kcal
Białko (g) na 100g - 2,5g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 88,5mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)