Frytki z pietruszki

Frytki z pietruszki

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Pietruszkę obrać i pokroić w słupki lub w talarki. Warzywo przenieść do miski, dodać oliwę z oliwek, sól oraz wybrane przyprawy. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki – to ważne, żeby wszystkie przyprawy rozłożyły się równomiernie. Pietruszkę przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 15 minut lub do uzyskania chrupkości. Czas pieczenia zależny będzie od grubości pokrojonych słupków/talarków.

Smacznego!

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 81,6kcal

Białko (g) na 100g - 2,5g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 88,5mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.