Pieczona dynia z marchewką i cebulą

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Obierz dynię ze skóry, przy pomocy łyżki wyjmij nasiona z jej wnętrza. Pokrój dynię w kostkę. Obierz cebulę, pokrój na większe kawałki. Marchewkę obierz i pokrój w grubsze plastry. Warzywa przerzuć do miski. Dodaj oliwę, drobno posiekany czosnek, zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Włóż do piekarnika i piecz, aż warzywa będą miękkie (ok. 40 min).
Smacznego!
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 48kcal
Białko (g) na 100g - 1,3g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 50,3mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)