Pieczona dynia z marchewką i cebulą

Pieczona dynia z marchewką i cebulą

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Obierz dynię ze skóry, przy pomocy łyżki wyjmij nasiona z jej wnętrza. Pokrój dynię w kostkę. Obierz cebulę, pokrój na większe kawałki. Marchewkę obierz i pokrój w grubsze plastry. Warzywa przerzuć do miski. Dodaj oliwę, drobno posiekany czosnek, zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Włóż do piekarnika i piecz, aż warzywa będą miękkie (ok. 40 min).

Smacznego!

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 48kcal

Białko (g) na 100g - 1,3g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 50,3mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.