Risotto porowo-grzybowe

risotto porowo-grzybowe

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzać olej na dużej patelni.
  2. Dodać cebulę, paprykę, pieczarki, czosnek, por i dusić przez około 2 minuty.
  3. Dodać ryż i smażyć przez minutę.
  4. Dodać mieszaninę bulionu i ProZero, cały czas mieszając.
  5. Mieszać przez około 25-30 min, aż cały płyn wsiąknie i potrawa nabierze kremowej konsystencji.
  6. Podzielić na 3 porcje i podawać z posiekaną kolendrą.

 

Wartość odżywcze

Energia (kcal) na 100g - 81,1kcal

Białko (g) na 100g - 1,1g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 44,1mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.