Risotto porowo-grzybowe
 
      Lista składników:
- 
                - 
              200g bulionu warzywnego 
- 
              100g ProZero 
- 
              100g ryżu n/białkowego PKU 
- 
              70g pieczarek uprawnych świeżych pokrojonych w plasterki 
- 
              70g pora pokrojonego w plasterki 
- 
              35g pokrojonej papryki zielonej 
- 
              35g pokrojonej papryki czerwonej 
- 
              50g cebuli pokrojonej w cieniutkie plasterki 
- 
              25g świeżej posiekanej kolendry 
- 
              5g oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 
- 
              5g czosnku 
 
- 
              
Sposób przygotowania:
- Rozgrzać olej na dużej patelni.
- Dodać cebulę, paprykę, pieczarki, czosnek, por i dusić przez około 2 minuty.
- Dodać ryż i smażyć przez minutę.
- Dodać mieszaninę bulionu i ProZero, cały czas mieszając.
- Mieszać przez około 25-30 min, aż cały płyn wsiąknie i potrawa nabierze kremowej konsystencji.
- Podzielić na 3 porcje i podawać z posiekaną kolendrą.
Na 100g
- 
        Energia (kcal) 
 81.1
- 
        Białko (g) 
 1.1
- 
        Fenyloalanina (mg) 
 44.1