Śledzie z boczniaków (6 porcji)

Śledzie z boczniaków

Porcje: 6

Lista składników:

Sposób przygotowania:

  1. Na oleju przesmażyć pokrojone w paski boczniaki, po 2 minuty z każdej strony.
  2. Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem, wystudzić.
  3. Na maśle przesmażyć gorczycę, dodać cebulę, kiedy się zeszkli dodać przecier, olej, cukier, ocet i przyprawy.
  4. Zalać boczniaki sosem i zamknąć szczelnie w słoiku lub pudełku.
  5. Wstawić do lodówki na noc.
W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    195.1

  • białko

    Białko (g)
    5.16

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    117.25

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.