Steak z buraka

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Buraki pieczemy z dodatkiem soli, tymianku i miodu do miękkości przez ok 1,5 h. Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Upieczone buraki obieramy i dzielimy na grube plastry. Z ziemniaków, tłuszczu i mleka migdałowego przyrządzić gładkie puree. Zielone warzywa gotujemy w wodzie przez ok 1 minutę. Ze szpinaku, odrobiny czosnku i tłuszczu roślinnego przygotowujemy gładkie puree, pozostałe warzywa doprawiamy do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Buraki obsmażamy na patelni z dodatkiem tymianku i czosnku, soli i pieprzu i w końcowym etapie smażenia odrobiny miodu.
Smacznego!
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 58,6kcal
Białko (g) na 100g - 2,1g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 95,7mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)