Arbuzowe gazpacho
Lista składników:
-
-
1 kg
miąższu arbuza - bez pestek
-
6
pomidorów -1 pokrojony w kostkę
-
1
6 pomidorów -1 pokrojony w kostkę
-
2
papryki -1 pokrojona w kostkę
-
1
mały ogórek
-
2
ząbki czosnku
-
4
łyżki oliwy z oliwek
-
sól i pieprz do smaku
-
świeża bazylia
-
-
Sposób przygotowania:
800 g miąższu arbuza, pięć pomidorów (bez skóry) oraz paprykę bez gniazda nasiennego zblendować. Dodać oliwę, sól i pieprz. 1 pomidora i pozostałego arbuza, paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Dodać do gazpacho. Następnie schłodzić w lodówce. Udekorować świeżą bazylią.
Smacznego!
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)