Bigos z jarmużu
Lista składników:
-
-
2
sztuki cebuli
-
2
marchewki
-
2
opakowania jarmużu po 200 g
-
200g
koncentrat pomidorowy słoiczek
-
500g
pieczarek
-
1
łyżeczka kurkumy
-
3
liście laurowe
-
5
kulek ziela angielskiego
-
1
łyżka tymianku
-
1
łyżeczka lubczyku
-
sól
-
ostra papryka lub wędzona papryka - do smaku
-
olej rzepakowy do smażenia
-
Sposób przygotowania:
Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju w garnku. Dodać starte marchewki i pokrojone pieczarki. Przykryć i smażyć do momentu, aż pieczarki będą miękkie. Wrzucić pokrojony jarmuż i przyprawy. Zalać 1 filiżanką wody i dusić przez 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać.
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)