Chrupiące skrzydełka z boczniaków

Chrupiące skrzydełka z boczniaków

Porcje:

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Boczniaki umyj i osusz, następnie pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Do osobnego naczynia wsyp mąkę i dodaj do niej słodką paprykę, kmin rzymski, suszony czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj całość i dodaj pół szklanki wody. W powstałym cieście maczaj kawałki boczniaków. Następnie obtocz boczniaki w panierce z bułki tartej PKU.

Nastaw piekarnik na 220 stopni i piecz przez ok. 25 minut.

Podawaj na ciepło, z ulubionymi sosami i dodatkami.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.