Ryba z selera z sosem serowym

Ryba z selera z sosem serowym

Porcje:

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Seler umyć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Potem ostudzić i obrać. Pokroić na plasterki. Doprawić papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem.

Panierka

Wymieszać wodę z mąką. Wcześniej przygotowany seler zamoczyć w kleju i przełożyć do bułki tartej. Smażyć na złoty kolor.

Sos

Do garnuszka wlać Pro Zero*, dodać masło, mąkę PKU i zagotować całość. Jak zgęstnieje - dodać ser. Na patelni podsmażyć pieczarki i doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać do sosu serowego. 

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.