Wietnamskie Spring Rolls
 
      Lista składników:
- 
                - 
              50g czerwonej papryki 
- 
              50g ogórka zielonego 
- 
              40g awokado 
- 
              20g sosu słodko-pikantnego 
- 
              10g zielonej cebulki 
- 
              10g czosnku 
- 
              10g kolendry siekanej 
- 
              4 sztuki papieru ryżowego 
- 
              1 sztuka chilli sok z połowy cytryny 
 
- 
              
Sposób przygotowania:
- Wlać do miski zimną wodę.
- Paprykę, ogórek, awokado i cebulę pokroić w cienkie długie paski.
- Wrzucić warzywa do miski, dodać kolendrę, przyprawy i wymieszać.
- Papier ryżowy namoczyć w zimnej wodzie i rozłożyć na ręczniku kuchennym.
- Nakładać warzywa i zawijać jak krokiety. • Serwować z sosem słodko-pikantnym
Na 100g
- 
        Energia (kcal) 
 100.2
- 
        Białko (g) 
 2.1
- 
        Fenyloalanina (mg) 
 97.9