Wietnamskie Spring Rolls

wietnamskie spring rolls

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

  • Wlać do miski zimną wodę.
  • Paprykę, ogórek, awokado i cebulę pokroić w cienkie długie paski.
  • Wrzucić warzywa do miski, dodać kolendrę, przyprawy i wymieszać.
  • Papier ryżowy namoczyć w zimnej wodzie i rozłożyć na ręczniku kuchennym.
  • Nakładać warzywa i zawijać jak krokiety. • Serwować z sosem słodko-pikantnym

 

Wartość odżywcze

Energia (kcal) na 100g - 100,2kcal

Białko (g) na 100g  - 2,1g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 97,9mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.