Frytki z pietruszki

Frytki z pietruszki

Porcje: 1

Lista składników:

    • 500g

      obrana i pocięta w słupki lub talarki pietruszka

    • 2

      łyżki oliwy z oliwek

    • sól

    • ulubione przyprawy, np. słodka papryka i rozmaryn lub bazylia i tymianek

Sposób przygotowania:

Pietruszkę obrać i pokroić w słupki lub w talarki. Warzywo przenieść do miski, dodać oliwę z oliwek, sól oraz wybrane przyprawy. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki – to ważne, żeby wszystkie przyprawy rozłożyły się równomiernie. Pietruszkę przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 15 minut lub do uzyskania chrupkości. Czas pieczenia zależny będzie od grubości pokrojonych słupków/talarków.

Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    81.6

  • białko

    Białko (g)
    2.5

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    88.5

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.