Pieczona dynia z marchewką i cebulą

Pieczona dynia z marchewką i cebulą

Porcje: 1

Lista składników:

    • 1

      dynia hokkaido

    • 3

      cebule (ulubiony rodzaj)

    • 1

      marchewka

    • 1

      ząbek czosnku

    • 2

      łyżki oliwy

    • zioła prowansalskie

    • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Obierz dynię ze skóry, przy pomocy łyżki wyjmij nasiona z jej wnętrza. Pokrój dynię w kostkę. Obierz cebulę, pokrój na większe kawałki. Marchewkę obierz i pokrój w grubsze plastry. Warzywa przerzuć do miski. Dodaj oliwę, drobno posiekany czosnek, zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Włóż do piekarnika i piecz, aż warzywa będą miękkie (ok. 40 min).

Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    48

  • białko

    Białko (g)
    1.3

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    50.3

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.