Bataty z garam masala i jogurtem z mango
Lista składników:
-
-
300g
bataty
-
100g
marchewka
-
80g
cebula pokrojona w piórka
-
100g
pomidorów krojonych z puszki
-
50ml
olej roślinny
-
sól i pieprz
-
½
łyżeczki kolendry mielonej
-
½
łyżki kuminu mielonego
-
1
łyżka garam masala
-
-
Dodatek
-
60g
jogurt kokosowy
-
30g
chutney z mango
-
10g
świeża mięta posiekana
-
Sposób przygotowania:
Obrać ziemniaki, marchew, a następnie pokroić je w kostkę. Zagotować wodę i osolić. Wrzucić ziemniaki i marchew na wrzątek i gotować przez 5 minut. Odcedzić warzywa i zalać zimną wodą. W rondelku rozgrzać olej i przesmażyć cebulę. Dodać ziemniaki, marchew i smażyć przez 5 minut. Dodać przyprawy i pomidory. Gotować całość jeszcze 15 minut. Doprawić do smaku.
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
244.91 -
Białko (g)
2.79 -
Fenyloalanina (mg)
140.97