Burger z pieczarką portobello i sosem BBQ

Burger z pieczarką

Porcje: 1

Lista składników:

    • 30g

      ogórków małosolnych

    • 30g

      sosu BBQ

    • 30g

      pomidorów

    • 15g

      liści sałaty

    • 10 ml

      oliwy z oliwek

    • 1

      szt. bułki

    • 1

      szt. pieczarki portobello

    • 2g

      papryki słodkiej

    • 2g

      papryki ostrej

    • 1g

      sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarkę obrać i wyczyścić.
  2. Rozgrzać patelnię grillową.
  3. W misce przygotować marynatę. Wlać olej, dodać przyprawy i wymieszać. Pieczarkę natrzeć marynatą.
  4. Grillować pieczarkę po 4 minuty z każdej strony.
  5. Bułkę przekroić na pół i zgrilgować.
  6. Dolną część bułki posmarować sosem BBQ, nałożyć sałatę i grillowaną pieczarkę. Na pieczarkę nałożyć plastry pomidora i ogórka.
  7. Całość zamknąć drugą połową bułki i podać.
Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    109.5

  • białko

    Białko (g)
    2.3

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    67.9

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.