Cebulowe Bhaji

cebulowe bhaji

Porcje: 4

Lista składników:

    • 80g

      1 mała czerwona cebula pokrojona w cieniutkie piórka

    • 3g

      ½ papryczki chili bez nasion, posiekana

    • 70g

      ½ zielonej papryki, pokrojonej w kostkę

    • 10g

      1 garść liści kolendry, posiekanej

    • 2g

      ½ łyżeczki sproszkowanej kurkumy

    • 2g

      ½ przyprawy curry

    • 1g

      ¼ łyżeczki chili w proszku

    • 2g

      ½ łyżeczki garam masala

    • 5g

      1 ząbek czosnku, posiekany

    • 100g

      mąki niskobiałkowej PKU

    • 80ml

      ProZero

    • sól, pieprz do smaku

  • Dodatkowo

    • Olej do smażenia*

  • *Wartość energetyczna w przeliczeniach jest przybliżona ze względu na możliwe różnice w ilości wchłoniętego oleju podczas smażenia

Sposób przygotowania:

  • Frytkownice z olejem rozgrzewamy do 180 °C (Można również użyć głębokiej patelni z olejem).
  • Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy.
  • Formujemy 4 kulki.
  • Smażymy na rozgrzanym oleju około 10 minut.
  • Wyjmujemy i odkładamy na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    184.9

  • białko

    Białko (g)
    0.9

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    35.43

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.