Chłodnik z awokado i ogórka
Lista składników:
-
-
1
awokado, bardzo dojrzałe
-
1
ogórek, długi szklarniowy lub dwa gruntowe
-
50 ml
sok wyciśnięty z 1 cytryny
-
1
ząbek czosnku
-
4
gałązki koperku
-
2
gałązki mięty
-
125 ml
pro zero
-
1g
sól i pieprz
-
Sposób przygotowania:
Ogórka obrać, przekroić wzdłuż na pół i przy pomocy łyżeczki wyjąć pestki. Pestki odłożyć i wykorzystać w innych przepisach. Wszystkie pozostałe składniki poza mlekiem roślinnym włożyć do naczynia blendera i zblendować na gładki krem. Na koniec stopniowo wlewać mleko i rozrzedzić do odpowiedniej konsystencji.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, schłodzić i podawać z kostkami ogórka, solą oraz pieprzem.
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)