Grillowany arbuz

grillowany arbuz

Porcje: 6

Lista składników:

    • 1

      połówka średniego arbuza (waga ze skórą), 1 kg (700 g waga miąższu)

    • 3

      łyżki miodu

    • 2

      łyżki oliwy

    • 12

      listków mięty

  • 1 łyżka oliwy waży 10 g

  • *Części jadalne 2 kilogramowego arbuza ważą 1,4 kg i taka ilość została uwzględniona w przeliczeniach wartości odżywczej.\

Sposób przygotowania:

  • Pokrojonego w trójkąty arbuza (skórka może pozostać) smarujemy z każdej strony cienko miodem i oliwą.
  • Grillujemy na rozgrzanej patelni lub grillu z każdej strony.
  • Na talerzu polewamy pozostałą częścią miodu i posypujemy listkami mięty.
W 1 porcji
  • kcal

    Energia (kcal)
    110.41

  • białko

    Białko (g)
    0.75

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    26.3

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.