Grillowany arbuz

grillowany arbuz

Porcje: 8

Lista składników:

    • 1

      arbuz pocięty na części

    • 3

      łyżki miodu

    • 2

      łyżki oliwy

    • kilka listków mięty

  • 1 łyżka oliwy waży 10 g

  • *Części jadalne 2 kilogramowego arbuza ważą 1,4 kg i taka ilość została uwzględniona w przeliczeniach wartości odżywczej.\

Sposób przygotowania:

  • Pokrojonego w trójkąty arbuza (skórka może pozostać) smarujemy z każdej strony miodem i oliwą.
  • Grillujemy na rozgrzanej patelni lub grillu z każdej strony.
  • Na talerzu polewamy pozostałą częścią miodu i posypujemy listkami mięty.
W 1 porcji
  • kcal

    Energia (kcal)
    114.31

  • białko

    Białko (g)
    1.08

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    38.97

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.