Gulasz ziemniaczano-pomidorowy

gulasz ziemniaczano-pomidorowy

Porcje: 1

Lista składników:

    • 1

      duża cebula czerwona

    • 1-2

      łyżeczki drobno posiekanego imbiru

    • 200g

      pomidorków koktajlowych

    • 3-4

      ząbki czosnku

    • 50g

      pieczarek

    • 500g

      ziemniaków (do gotowania)

    • 250g

      przecieru pomidorowego

    • 2

      liście laurowe

    • sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej i ostrej, dla fanów ostrzejszej kuchni - zielone

    • papryczki suszone

Sposób przygotowania:

W garnku na wodzie dusimy cebulę i imbir. Wrzucamy pokrojone pomidorki, czosnek, liście laurowe. Smażymy. Dodajemy obrane ziemniaki pokrojone w kostkę, dodajemy przecier, pieprz i 400 ml wody Dotujemy 15 - 20 minut.

Na koniec – dodajemy papryki i gotujemy przez 7 minut. Gotowe!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    40.4

  • białko

    Białko (g)
    1.3

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    52.4

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.