Jesienna zupa

jesienna zupa

Porcje: 4

Lista składników:

    • 3

      łyżki oliwy extra virgin

    • 1

      cebula, 100g

    • 1

      ząbek czosnku

    • ½

      małego pora, 70g

    • 6

      marchewek, 500g

    • 3

      ziemniaki, 300g

    • 200g

      dyni, obranej

    • 800ml

      bulionu warzywnego

    • 1

      łyżeczka kurkumy

    • sól do smaku

  • 1 łyżka oliwy waży 10 gramów

Sposób przygotowania:

  • W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej posiekaną dowolnie cebulę.
  • Dodajemy pokrojony na plasterki czosnek, a następnie umytego i pokrojonego na plasterki pora.
  • Dokładamy obraną i pokrojoną na cienkie plasterki marchewkę, a także obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki oraz dynię.
  • Warzywa zalewamy gorącym bulionem a następnie dodajemy kurkumę i sól. Zagotowujemy.
  • Garnek przykrywamy pokrywą i gotujemy ok. 15 minut na średnim ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
  • Całość miksujemy na krem.
W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    210.32

  • białko

    Białko (g)
    4.27

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    176.5

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.