Jesienna zupa

Lista składników:
-
-
3
łyżki oliwy extra virgin
-
1
cebula, 100g
-
1
ząbek czosnku
-
½
małego pora, 70g
-
6
marchewek, 500g
-
3
ziemniaki, 300g
-
200g
dyni, obranej
-
800ml
bulionu warzywnego
-
1
łyżeczka kurkumy
-
sól do smaku
-
-
1 łyżka oliwy waży 10 gramów
Sposób przygotowania:
- W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej posiekaną dowolnie cebulę.
- Dodajemy pokrojony na plasterki czosnek, a następnie umytego i pokrojonego na plasterki pora.
- Dokładamy obraną i pokrojoną na cienkie plasterki marchewkę, a także obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki oraz dynię.
- Warzywa zalewamy gorącym bulionem a następnie dodajemy kurkumę i sól. Zagotowujemy.
- Garnek przykrywamy pokrywą i gotujemy ok. 15 minut na średnim ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
- Całość miksujemy na krem.
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
210.32 -
Białko (g)
4.27 -
Fenyloalanina (mg)
176.5