Kapusta duszona w sosie pomidorowym

Lista składników:
-
-
400g
kapusty białej
-
1
pomidor obrany ze skórki, 100 g
-
½
cebuli, 50 g
-
2
łyżki oleju, 10 g
-
1
ząbek czosnku, 5 g
-
½
łyżeczki kminku mielonego, 1 g
-
½
łyżeczki cukru, 3 g
-
½
łyżeczki oregano, 1 g
-
Sól, pieprz do smaku
-
Sposób przygotowania:
- Kapustę siekamy.
- Czosnek i cebulę drobno kroimy.
- W garnku rozgrzewamy olej i dusimy przez 10 min wszystkie warzywa.
- Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora i przyprawy.
- Dusimy kolejne 15-20 minut.
- Doprawiamy do smaku.
W 1 porcji
-
Energia (kcal)
185.3 -
Białko (g)
4.5 -
Fenyloalanina (mg)
186.4