Kapusta duszona w sosie pomidorowym

kapusta duszona w sosie pomidorowym

Porcje: 2

Lista składników:

    • 400g

      kapusty białej

    • 1

      pomidor obrany ze skórki, 100 g

    • ½

      cebuli, 50 g

    • 2

      łyżki oleju, 10 g

    • 1

      ząbek czosnku, 5 g

    • ½

      łyżeczki kminku mielonego, 1 g

    • ½

      łyżeczki cukru, 3 g

    • ½

      łyżeczki oregano, 1 g

    • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • Kapustę siekamy.
  • Czosnek i cebulę drobno kroimy.
  • W garnku rozgrzewamy olej i dusimy przez 10 min wszystkie warzywa.
  • Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora i przyprawy.  
  • Dusimy kolejne 15-20 minut.
  • Doprawiamy do smaku.
W 1 porcji
  • kcal

    Energia (kcal)
    185.3

  • białko

    Białko (g)
    4.5

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    186.4

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.