Kociołek warzywny

Przepis na kociołek warzywny

Porcje: 1

Lista składników:

    • 100g

      burak

    • 400g

      połówka dyni hokkaido

    • 3

      marchewki

    • ½

      słodkiego ziemniaka

    • 18g

      ocet balsamiczny

    • 1

      łyżka suszonego tymianku

    • 1

      łyżka miodu

    • 1

      łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Warzywa obierz i pokrój na takie same, kwadratowe kawałki o szerokości około 3 cm. Wszystkie składniki płynne połącz z ziołami i zalej warzywa. Wymieszaj. Mieszankę włóż do żeliwnego naczynia lub naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 - 40 minut.

Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    62.8

  • białko

    Białko (g)
    1.3

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    52.3

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.