Krem z buraka

krem z buraka

Porcje: 1

Lista składników:

    • 2

      marchewki

    • 5

      średniej wielkości buraków

    • 1

      pietruszka

    • 3

      ziemniaki

    • 1

      liść laurowy

    • 1

      ziarenka ziela angielskiego

    • sól, pieprz do smaku

    • 2

      łyżki cukru

    • 2l

      bulionu warzywnego

    • 1

      łyżka octu winnego 6%

    • świeży szczypiorek

Sposób przygotowania:

Do bulionu dodajemy wszystkie, pokrojone w kostkę warzywa, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy, dodajemy przyprawy do smaku oraz ocet. Wyławiamy liść i ziele, a następnie miksujemy zupę na gładki krem. 

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    22.7

  • białko

    Białko (g)
    0.7

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    31.8

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.