Makaron łazanki (niskobiałkowe pku) z kiszoną kapustą i żurawiną

Makaron łazanki (niskobiałkowe pku) z kiszoną kapustą i żurawiną

Porcje: 1

Lista składników:

    • 200g

      makaronu Łazanka niskobiałkowego PKU

    • 15

      sztuk suszonych grzybów (namoczonych przez godzinę w zimnej wodzie)

    • 1

      czerwona cebula

    • 2

      listki laurowe

    • 2

      ziela angielskie

    • 2

      goździki

    • 2

      ziarna jałowca

    • ½

      łyżeczki ziaren kolendry

    • olej roślinny

    • ¼

      szklanki żurawiny

    • 400g

      kapusty kiszonej

    • ½

      łyżeczki cząbru

    • ½

      łyżeczki tymianku

    • 1

      łyżeczka majeranku

    • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Rozgrzać olej na dnie garnka. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać do niej liść laurowy, jałowca, ziele angielskie i kolendrę. Smażyć kilka minut. Kapustę przepłukać i pokroić. Dodać do cebuli z grzybami i wodą, w której się moczyły. Następnie wrzucić pozostałe składniki. W międzyczasie ugotować makaron łazanki. Kiedy kapusta będzie ugotowana i doprawiona solą i pieprzem, dodać do niej makaron i wymieszać całość.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.