Mini wieża ziemniaczana

wieża ziemniaczana

Porcje: 2

Lista składników:

    • 90g

      ziemniaków

    • 40g

      pieczarek

    • 20g

      cebuli

    • 10g

      oleju rzepakowego tłoczonego na zimno

    • 10g

      sera n/białkowy PKU ,,Violife”

    • sól, pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obrać, pokroić na połówki, ugotować do miękkości w osolonej wodzie, następnie pokroić je w plastry.
  2. Pieczarki z cebulą podsmażyć na oleju, przyprawić.
  3. Na blaszce ułożyć papier do pieczenia. Układać wieżę: ziemniak, pieczarka, ser, ziemniak, pieczarka, ser itd. Wysokość zależy od stabilności wieży i Waszego pomysłu.
  4. Całość zapiekać w piekarniku 190 ° C przez 5 minut. 

Danie idealne jako główne obiadowe smakuje wyśmienicie z sałatką ze świeżych sezonowych warzyw. Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    121.5

  • białko

    Białko (g)
    2.1

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    77.8

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.