Naleśniki z gulaszem

naleśniki z gulaszem

Porcje: 1

Lista składników:

  • Gulasz

    • 75g

      cukinii

    • 75g

      buraków pieczonych

    • 35g

      pora

    • 35g

      cebuli czerwonej

    • 3g

      czosnku

    • 35g

      cebuli perłowej

    • 65g

      kapusty kiszonej

    • 45g

      oliwek zielonych

    • 35g

      koncentratu pomidorowego

    • 20g

      masła

    • 30ml

      oleju rzepakowego

    • 150g

      ProZero

    • 1g

      liści laurowych

    • 1g

      ziela angielskiego

    • sól i pieprz

  • Naleśniki

    • 80g

      mąki Glutenex

    • 5g

      soli

    • 3g

      ziół prowansalskich

    • 100ml

      ProZero

    • 5g

      masła

    • 40ml

      oleju rzepakowego

    • 60g

      sera PKU

Sposób przygotowania:

Gulasz

Warzywa pokroić w kostkę, oliwki w plastry, kapustę posiekać. Do rozgrzanego garnka średniej wielkości wlać olej, dodać masło, cebulę czerwoną, czosnek i przesmażyć. Następnie dodać buraki, pora, cukinię, oliwki, cebulkę perłową i całość chwilę smażyć. Na koniec dodać koncentrat i wymieszać składniki. Po chwili dodać kapustę i wymieszać. Wlać ProZero i dodać przyprawy. Całość gotować przez około 10 minut, doprawić solą i pieprzem.

 

Naleśniki

Do miski wsypać mąkę, dodać sól, zioła i wymieszać. Dodać ProZero i roztopione masło. Wymieszać na gładką masę, aby nie było grudek. Rozgrzać patelnię teflonową, dodać odrobinę oleju i równomiernie na całej patelni rozlać ciasto. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Po wystudzeniu zwinąć z warzywami przygotowanymi na gulasz. Na wierzchu posypać serem. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Wystudzić i przełożyć do lunch boxa.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.