Pieczona brukselka w ziołach

pieczona brukselka

Porcje: 1

Lista składników:

    • 500g

      Brukselka

    • 1

      łyżeczka chilli w proszku

    • ½

      szklanki wody

    • 3

      łyżki oliwy z oliwek

    • 3

      gałązki świeżego rozmarynu

    • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Brukselkę należy obrać z zewnętrznych liści, umyć, odsączyć i pokroić w ćwiartki.Dodać wszystkie zioła, przyprawy i oliwę oraz wodę, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec w temperaturze 150 stopni około 50 minut, mieszając od czasu do czasu. 

Smacznego! 

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    79.3

  • białko

    Białko (g)
    3.6

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    142.8

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.