Pieczone marchewki i buraki

Pieczone marchewki i buraki

Porcje:

Lista składników:

    • 500 g

      marchewki

    • 500 g

      buraków

    • 4

      łyżki oliwy extra

    • 1

      łyżka miodu

    • ½

      pęczka natki pietruszki

    • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Obrać marchewkę i buraczki, następnie pokroić i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Doprawić pieprzem, skropić oliwą. Polać miodem. Piec w piekarniku ok. 45 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu posypać posiekaną natką pietruszki i posolić.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.