Pieczone warzywa

pieczone warzywa

Porcje: 1

Lista składników:

    • 5

      sztuki cukinii

    • 5

      sztuk marchewki

    • 1

      sztuka cebuli

    • 5

      ząbków czosnku

    • 2

      sztuki papryki

    • 4

      łyżeczki oliwy z oliwek

    • 5

      łyżeczek tymianku suszonego

    • 5

      łyżeczek rozmarynu

    • 1

      szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Cukinie oraz marchewki kroimy w plastry grubości około 1 cm. Papryki i cebulę kroimy na małe cząstki. Czosnek rozgniatamy. Wszystkie warzywa przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawami, polewamy oliwą. Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    33

  • białko

    Białko (g)
    1.2

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    53.7

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.