Pieczone warzywa
Lista składników:
-
-
5
sztuki cukinii
-
5
sztuk marchewki
-
1
sztuka cebuli
-
5
ząbków czosnku
-
2
sztuki papryki
-
4
łyżeczki oliwy z oliwek
-
5
łyżeczek tymianku suszonego
-
5
łyżeczek rozmarynu
-
1
szczypta soli i pieprzu
-
Sposób przygotowania:
Cukinie oraz marchewki kroimy w plastry grubości około 1 cm. Papryki i cebulę kroimy na małe cząstki. Czosnek rozgniatamy. Wszystkie warzywa przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawami, polewamy oliwą. Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Na 100g
-
Energia (kcal)
33 -
Białko (g)
1.2 -
Fenyloalanina (mg)
53.7