Pieczone warzywa a'la frytki

pieczone warzywa a'la frytki

Porcje: 4

Lista składników:

    • 1

      duża marchewka

    • 1

      duży korzeń pietruszki

    • 1

      batat

    • ¼

      korzenia selera

    • 1

      ziemniak

    • 2

      łyżki oleju rzepakowego

    • 1

      łyżeczka ziół prowansalskich

  • 1 łyżka oleju waży 10 g

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200 °C.
  • Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem.
  • Obrane, umyte i osuszone warzywa kroimy w słupki.
  • Przekładamy do miski i skrapiamy olejem.
  • Dodajemy zioła prowansalskie i oprószamy solą. Dokładnie mieszamy.
  • Warzywa rozkładamy równomiernie na przygotowanej blaszce.
  • Pieczemy ok 40 min. do zrumienienia.
W 1 porcji
  • kcal

    Energia (kcal)
    127.47

  • białko

    Białko (g)
    2.15

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    103.12

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.