Pieczony kalafior

Pieczony kalafior

Porcje: 1

Lista składników:

    • 800g

      kalafior

    • 50g

      cytryna

    • 10g

      czosnek

    • sól i pieprz

    • 30g

      liście szpinaku

    • 20g

      oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Kalafior dzielimy na różyczki. Przygotowujemy marynatę – wyciśnięty sok z cytryny, wyciśnięte 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę pieprzu i soli. Obtaczamy w sosie kalafiora, wstawiamy na 30 minut do lodówki. Wstawiamy różyczki do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Posypujemy szpinakiem.

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    47.3

  • białko

    Białko (g)
    2.3

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    94

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.