Pimientos de Padron

Pimientos de Padron

Porcje:

Lista składników:

    • 200g

      papryczek de Padrón

    • sól gruboziarnista

    • oliwa do smażenia

  • *Ze względu na trudność w oszacowaniu ilości oliwy użytej do przygotowania przepisu, wartości odżywcze dotyczą jedynie 100 g surowych papryczek de Padrón.

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozgrzewamy dużą ilość oliwy z oliwek.
  • Wrzucamy całe papryczki (ogonki po usmażeniu będą wygodnym uchwytem)
    i smażymy około 3-4 minut obracając co jakiś czas, aby się równomiernie zarumieniły.
  • Przekładamy do miseczki, posypujemy szczyptą soli gruboziarnistej.
W 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    36.6

  • białko

    Białko (g)
    1.1

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    412.5

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.