Ratatouille

ratatouille

Porcje: 1

Lista składników:

    • 1

      papryka czerwona

    • 1

      papryka zielona

    • 250g

      mała cukinia

    • 250g

      mały bakłażan

    • 100g

      średniej wielkości cebula

    • 5g

      ząbek czosnku

    • 400g

      puszka pomidorów bez skórki

    • 2

      łyżki oliwy

    • szczypta tymianku

    • szczypta rozmarynu

    • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wszystkie warzywa pokrój na około 2-3 centymetrowe kawałki. Przysmaż na patelni oliwę z papryką, następnie dodawaj kolejne warzywa. Przełóż do wysokiego garnka. Na osobnej patelni podsmaż czosnek. Dodaj pomidory z puszki i smaż około 4 minuty. Przełóż masę do warzyw. Dodaj pół szklanki wody i przypraw do smaku. 

Duś kilkanaście minut.

Smacznego! 

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    34.4

  • białko

    Białko (g)
    1.1

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    45.4

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.