Ratatouille
Lista składników:
-
-
1
papryka czerwona
-
1
papryka zielona
-
250g
mała cukinia
-
250g
mały bakłażan
-
100g
średniej wielkości cebula
-
5g
ząbek czosnku
-
400g
puszka pomidorów bez skórki
-
2
łyżki oliwy
-
szczypta tymianku
-
szczypta rozmarynu
-
sól, pieprz
-
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa pokrój na około 2-3 centymetrowe kawałki. Przysmaż na patelni oliwę z papryką, następnie dodawaj kolejne warzywa. Przełóż do wysokiego garnka. Na osobnej patelni podsmaż czosnek. Dodaj pomidory z puszki i smaż około 4 minuty. Przełóż masę do warzyw. Dodaj pół szklanki wody i przypraw do smaku.
Duś kilkanaście minut.
Smacznego!
Na 100g
-
Energia (kcal)
34.4 -
Białko (g)
1.1 -
Fenyloalanina (mg)
45.4