Salsa z mango i awokado

Przepis na salsę z mango i awokado

Porcje: 1

Lista składników:

    • 1

      mango, 280g

    • 1

      awokado, 140 g

    • 1

      czerwona papryka, 140 g

    • 1

      czerwona cebula, 100 g

    • ½

      pęczka świeżej kolendry (liście i łodyżki), 20 g

    • 1

      papryczka chili

    • Sól do smaku

Sposób przygotowania:

  • Z mango i awokado usuwamy skórkę i pestkę, a miąższ kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z limonki.
  • Czerwoną paprykę i cebulę kroimy w kostkę.
  • Kolendrę i papryczkę chili pozbawioną nasion (chyba, że lubimy bardzo pikantne) drobno siekamy.
  • W głębokim talerzu wszystkie składniki delikatnie łączymy ze sobą i lekko oprószamy solą.
Na całość
  • kcal

    Energia (kcal)
    532.2

  • białko

    Białko (g)
    7.7

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    300.4

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.