Skrzydełka z kalafiora
Lista składników:
-
-
150 g
świeżych, różyczek kalafiora
-
120 g
mąki n/białkowej PKU
-
200 g
ProZero
-
2
łyżeczki mielonej papryki słodkiej
-
1g
mielonej papryki ostrej
-
woda
-
sól, pieprz czarny do smaku
-
100 g
ketchupu
-
30 g
miodu
-
15 g
sosu siracha chili
-
Sposób przygotowania:
Do miski wsyp mąkę, sól, pieprz, papryki. Zalej Pro Zero i wymieszaj, dodaj tyle wody, aby uzyskać ciasto o gęstości ciasta naleśnikowego. Kawałki kalafiora zanurz w przygotowanej masie. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 220 stopniach przez ok. 20-25 minut. Po upieczeniu - ostudź je i zanurz w sosie.
Sos Buffalo
Wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę. Obtocz w nim kawałki upieczonego kalafiora i wstaw ponownie do piekarnika na 5 minut.
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)