Szparagi klasyczne

szparagi klasyczne

Porcje: 4

Lista składników:

    • 1

      pęczek szparagów zielonych, 380 g

    • 2

      łyżki oliwy

    • 1

      łyżka soku z cytryny, 5 g

    • sól i pieprz do smaku

  • 1 łyżka oliwy waży 10 g

Sposób przygotowania:

  • Szparagi trzymając za przeciwległe końce myjemy, wyginamy w łuk do pęknięcia łodygi. Odrzucamy zdrewniałą część.
  • Rozgrzewamy patelnie (najlepiej grillową), wlewamy oliwę i smażymy jednocześnie po kilka szparagów przekręcając je z każdej strony.
  • Posypujemy solą i pieprzem tuż przed zdjęciem z ognia.
  • Po przełożeniu na talerz skrapiamy sokiem z cytryny.
W 1 porcji
  • kcal

    Energia (kcal)
    65.25

  • białko

    Białko (g)
    1.8

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    38.18

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.