Warzywne wrapy

Warzywne wrapy

Porcje: 1

Lista składników:

    • 30g

      kilka liści sałaty (masłowej lub rzymskiej)

    • 1

      ogórek

    • 1

      marchewka

    • 50g

      połowa czerwonej papryki

    • 50g

      połowa żółtej papryki

    • 10g

      natki pietruszki

    • 10g

      szczypiorku

    • 1

      limonka

    • 2

      łyżeczki oliwy z oliwek

    • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

Liście sałaty umyj, a następnie osusz. Umyj ogórek, marchewkę i obie papryki. Wszystkie warzywa pokrój w cienkie słupki. Rozłóż liście sałaty i na sałacie ułóż warzywa pokrojone w słupki. Dodaj natkę pietruszki i szczypiorek. Wymieszaj sok z limonki z oliwą z oliwek oraz pieprzem. Skrop wszystkie warzywa przygotowanym sosem. Sałatę zwiń w rulonik tak, by powstał wrap. By udekorować wrapy, możesz przewiązać je źdźbłem szczypiorku. Jeśli lubisz inne warzywa, bez problemu możesz skomponować inny chrupiący zestaw!

Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    39.6

  • białko

    Białko (g)
    1

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    39.9

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.