Zupa cebulowa z tymiankiem

zupa cebulowa z tymiankiem

Porcje: 4

Lista składników:

    • 3

      łyżki oleju rzepakowego

    • 6

      obranych cebul, 600g

    • 1

      łyżeczka tymianku suszonego

    • 100 ml

      białego wina

    • 1l

      bulionu warzywnego

    • 150ml

      ProZero*

    • 1

      szczypta mielonej gałki muszkatołowej

    • 1g

      sól i pieprz do smaku

  • 1 łyżka oleju waży 10 gramów

  • *ProZero to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego

Sposób przygotowania:

Rozgrzać garnek z olejem, wrzucić cebulę pokrojoną w piórka i smażyć 15-20 minut, aż cebula będzie brązowa. Dodać tymianek, smażyć kolejne 2 minuty, podlać winem i gotować 4 minuty. Następnie zalać bulionem, gotować 20 minut, dodać ProZero* i gotować 2 minuty. Doprawić do smaku.

Smacznego!

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100ml - 49,2kcal

Białko (g) na 100ml - 0,75g

Fenyloalanina (mg) na 100ml - 32,9mg

 

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    179.25

  • białko

    Białko (g)
    2.87

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    126.62

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.