Zupa cebulowa z tymiankiem

Lista składników:
-
-
3
łyżki oleju rzepakowego
-
6
obranych cebul, 600g
-
1
łyżeczka tymianku suszonego
-
100 ml
białego wina
-
1l
bulionu warzywnego
-
150ml
ProZero*
-
1
szczypta mielonej gałki muszkatołowej
-
1g
sól i pieprz do smaku
-
-
1 łyżka oleju waży 10 gramów
-
*ProZero to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Sposób przygotowania:
Rozgrzać garnek z olejem, wrzucić cebulę pokrojoną w piórka i smażyć 15-20 minut, aż cebula będzie brązowa. Dodać tymianek, smażyć kolejne 2 minuty, podlać winem i gotować 4 minuty. Następnie zalać bulionem, gotować 20 minut, dodać ProZero* i gotować 2 minuty. Doprawić do smaku.
Smacznego!
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100ml - 49,2kcal
Białko (g) na 100ml - 0,75g
Fenyloalanina (mg) na 100ml - 32,9mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
179.25 -
Białko (g)
2.87 -
Fenyloalanina (mg)
126.62