Zupa krem z marchewki

Zupa krem z marchewki

Porcje: 2

Lista składników:

    • 4

      średniej wielkości marchewk

    • 2

      łyżki oliwy z oliwy

    • 1

      szklanka bulionu warzywnego

    • 1,5

      łyżeczki wędzonej papryki w proszku

    • 1

      łyżeczka curry

    • 1

      łyżeczka soli i pieprzu

  • 1 łyżka oliwy waży 10 gramów

  • Porcja zupy w przepisie jest dość duża – może stanowić samodzielny, sycący posiłek.

Sposób przygotowania:

Umyj dokładnie marchewki i ułóż je na papierze do pieczenia, polewając oliwą z oliwek. Piecz około 15 minut w 180 stopniach. Upieczoną marchewkę przełóż do garnuszka i zalej bulionem warzywnym – marchewka musi być całkowicie przykryta. Po zagotowaniu całość zblenduj na gładki krem. Dodaj przyprawy, wymieszaj i gotuj jeszcze około 5-7 minut na małym ogniu.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    169.35

  • białko

    Białko (g)
    2.65

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    102

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.