Kokosowy pudding z tapioki
Lista składników:
-
-
60g
drobnych kulek tapioki
-
400ml
mleczka kokosowego z puszki
-
60g
cukru
-
1
limonka
-
Sposób przygotowania:
- Limonkę dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem.
- Mleczko kokosowe i tapiokę umieszczamy w rondelku.
- Dodajemy skórkę otartą z limonki i cukier. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie mieszając gotujemy na małym ogniu przez ok. 20-25 minut aż tapioka stanie się szklista.
- Przelewamy do małych miseczek lub szklanek, studzimy do temperatury pokojowej, a następnie wstawiamy do lodówki na min. 2 h.
- Przed podaniem każdą porcję skrapiamy kilkoma kroplami soku z limonki.
- Podajemy z ulubionymi sezonowymi owocami lub musem owocowym.
W 1 porcji
-
Energia (kcal)
295.7 -
Białko (g)
1.77 -
Fenyloalanina (mg)
98.92