Racuchy dyniowe

Racuchy dyniowe

Porcje: 10

Lista składników:

    • 250g

      mąka niskobiałkowa

    • 3g

      proszek do pieczenia

    • 80ml

      wody

    • 30g

      zamiennika jajek

    • 80ml

      mleko ProZero

    • 200g

      dynia starta

    • 1.5g

      cynamon

    • 75g

      cukier

    • 25g

      miodu

Sposób przygotowania:

  1. Zamiennik jajek rozpuścić w 80 ml wody.
  2. Do miski wsypać mąkę, dodać mieszanką jajka z wodą.
  3. Dodać mleko ProZero, przyprawy i wymieszać.
  4. Na koniec dodać startą na drobnych oczkach dynię.
  5. Wymieszać i smażyć na oleju ryżowym.
W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    176.23

  • białko

    Białko (g)
    0.69

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    29.88

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.