Colesław z żurawiną

colesław i żurawina

Porcje: 6

Lista składników:

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę posiekać, głąb kapusty zetrzeć na tarce. Włożyć do dużej miski, dodać sól oraz cukier i przez minutę mocno pougniatać rękami.
  2. W międzyczasie cebulę pokroić w ćwierć okręgi, marchewkę zetrzeć na tarce, a szczypiorek posiekać.
  3. Do kapusty dodać odrobinę majonezu oraz pokrojone warzywa wraz z żurawiną i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

 

Porady

Jeśli używacie późnej kapusty to kapustę zalejcie wodą z 1 łyżką cukru i 1 łyżką soli – pozostawcie tak przynajmniej na 30 minut, a potem odcedźcie i postępujcie dalej zgodnie z przepisem.

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 97,2kcal

Białko (g) na 100g - 1,6g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 67,2mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.