Colesław z żurawiną

Lista składników:
Sposób przygotowania:
- Kapustę posiekać, głąb kapusty zetrzeć na tarce. Włożyć do dużej miski, dodać sól oraz cukier i przez minutę mocno pougniatać rękami.
- W międzyczasie cebulę pokroić w ćwierć okręgi, marchewkę zetrzeć na tarce, a szczypiorek posiekać.
- Do kapusty dodać odrobinę majonezu oraz pokrojone warzywa wraz z żurawiną i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
Porady
Jeśli używacie późnej kapusty to kapustę zalejcie wodą z 1 łyżką cukru i 1 łyżką soli – pozostawcie tak przynajmniej na 30 minut, a potem odcedźcie i postępujcie dalej zgodnie z przepisem.
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 97,2kcal
Białko (g) na 100g - 1,6g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 67,2mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)