Jesienna sałatka

sałatka jesienna

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Buraka i dynię obierz ze skórki, umyj i pokrój na 3 cm kawałki. W misce zmieszaj 1 łyżkę octu balsamicznego, 2 łyżki oliwy z oliwek i 1 łyżkę miodu, polać buraka i dynię. Wstawić do piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone warzywa ułożyć na sałacie, posolić, popieprzyć i polać oliwą. 

Smacznego! 

 

Wartość odżywcze

Energia (kcal) na 100g - 81,8kcal

Białko (g) na 100g - 1,2g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 52,9mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.