Sałatka z brokułami i pieczonym czosnkiem

sałatka z brokułami i pieczonym czosnkiem

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Brokuły ugotuj przez 6 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie w blaszce do pieczenia ułóż je wraz z czosnkiem, przypraw i polej oliwą. Skrop cytryną. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Wyjmij i podawaj na lekko zblanszownym jarmużu.

 

Wartość odżywcze

Energia (kcal) na 100g - 65,5kcal

Białko (g) na 100g - 3,3g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 145,3mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.