Sałatka z brokułami i pieczonym czosnkiem

sałatka z brokułami i pieczonym czosnkiem

Porcje: 1

Lista składników:

    • cała główka czosnku

    • 14

      różyczek brokuła

    • 1

      łyżka oliwy z oliwek

    • sól gruboziarnista

    • świeżo mielony pieprz

    • 3

      garście jarmużu

    • cytryna

Sposób przygotowania:

Brokuły ugotuj przez 6 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie w blaszce do pieczenia ułóż je wraz z czosnkiem, przypraw i polej oliwą. Skrop cytryną. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Wyjmij i podawaj na lekko zblanszownym jarmużu.

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    65.5

  • białko

    Białko (g)
    3.3

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    145.3

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.