Sałatka z truskawkami, szpinakiem i awokado

sałatka z truskawkami

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Truskawki myjemy i kroimy na ćwiarteczki. Awokado obieramy ze skórki, kroimy na grubsze paseczki. Umyte liście szpinaku układamy na talerzu. Dodajemy truskawki i awokado. Polewamy oliwą, skrapiamy cytryną, solimy i pieprzymy do smaku.

 

Wartość odżywcze

Energia (kcal) na 100g - 132,4kcal

Białko (g) na 100g - 1,7g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 79mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.